Cenik izdelkov proizvajalca Ytong in Silka za leto 2018

Podjetje Xella porobeton SI proizvaja in prodaja gradbeni material blagovne znamke YTONG ter prodaja toplotnoizolacijske plošče Multipor, ki so proizvedene v Nemčiji.

SILKA je blagovna znamka silikatnih zidakov in drugih silikatnih gradbenih elementov, ki jih pod svojo streho od leta 2005  trži Xella.

Silikatni zidaki se v gradbeništvu uporabljajo že od leta 1898 in s tem sodijo med tradicionalne gradbene materiale, čeprav je njihova uporaba po Evropi zelo različna. Najbolj se uporabljajo  v zahodni Evropi, predvsem v Nemčiji. Na Nizozemskem, v Belgiji, pa tudi na Poljskem jih poznajo in uporabljajo že zelo dolgo.

Pred leti je bila silikatna opeka pri nas znana predvsem kot fasadna obloga, z zaprtjem tovarne v Brežicah pa je skoraj povsem izginila s slovenskega trga.  Xella zapolnjuje to vrzel s svojim programom silikatnih zidakov, ki s svojimi prednostmi odlično dopolnjujejo Ytong gradbeni sistem.

Strokovnjaki namreč  silikatno opeko  zaradi njenih najbolj zanimivih lastnosti, predvsem odlične zvočne izolativnosti  in tlačne trdnosti, vse bolj uporabljajo za izvedbo delov gradbene konstrukcije, ki jih je težko ali nemogoče  izvesti  z drugimi gradbenimi materiali.

Povezava do cenika za leto 2018: Cenik izdelkov Ytong in Silka 2018

Prospekt – hiša brez fasade: Ytong Termo Premium za hišo brez fasade

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.