Revolucija v svetu zaščite lesa – Silvaprodukt

Podjetje s 60-letno tradicijo sistemske zaščite lesa.

Silvaprodukt logo

Neodporne vrste lesa (bukev, jesen, jelka, smreka, bor, macesen, itd.) je pred razkrojem na prostem možno učinkovito zaščititi le s sredstvi in postopki za osnovno, globinsko zaščito lesa. Osnovno zaščito lesa je potrebno izvesti le enkrat v njegovem življenjskem ciklusu, zato je pomembno, da izberemo kvalitetno in učinkovito zaščitno sredstvo. Paradna konja podjetja Silvaprodukt na področju osnovne zaščite lesa sta zaščitno sredstvo Silvanolin® ter postopek termične modifikacije lesa Silvapro®, ki sta plod našega lastnega znanja in razvoja.

Silvaprodukt prednosti

Po izvedbi osnovne zaščite lahko les po želji obarvamo še z lazurnimi premazi, s čimer upočasnimo tudi procese staranja in sivenja njegove površine. Pri barvanju lesa, ki bo izpostavljen vremenu, je pomembno, da izberemo tankoslojne, paroprepustne premaze, saj le ti omogočajo enostavno obnavljanje, predvsem pa lesu pustijo »dihati«. Adut podjetja Silvaprodukt med lazurnimi premazi je tankoslojni akrilni premaz na vodni osnovi Silvanol Lazura B.

Naše proizvode za zaščito lesa lahko uporabite sami ali pa zaščito vašega lesa enostavno prepustite nam. V naših proizvodnih prostorih vam nudimo strokovno impregnacijo lesenih izdelkov s sredstvom Silvanolin® in storitev termične modifikacije lesa po postopku Silvapro®. V sodelovanju s strokovnjaki z Univerze v Ljubljani pa vam lahko ponudimo tudi pomoč pri sanaciji objektov, ki so zaradi okužbe lesa z glivami razkrojevalkami ali zaradi napada lesnih insektov (»črvov«) že začeli propadati.

Proizvodom in storitvam podjetja Silvaprodukt lahko zaupate, saj imamo več kot 60 let izkušenj na področju zaščite lesa. Vsi naši proizvodi in storitve so zagotovljeno okolju prijazni, v skladu s slovensko in EU zakonodajo, njihova učinkovitost pa je redno preverjana s strani neodvisnih ustanov.

 

SILVANOLIN

Okolju prijazna osnovna impregnacijska zaščita za les, nestrupen, brez vonja, hitro sušeč, se ne izpere, enostaven za uporabo in shranjevanje, les trajno ščiti pred napadom insektov – črvov, termitov, gnitjem, trohnenjem in glivami, namenjen je zaščiti strešnih konstrukcij, ograj, klopi, vrtnih garnitur, pergol, itd. Les je naraven material, ki je podvržen živim (biotičnim) in neživim (abiotičnim) dejavnikom razkroja. Neživi dejavniki so: veter, voda, UV žarki, kemikalije, plini in ogenj. Les mora biti pred postopkom zaščite ustrezno posušen, zdrav, brez trohnobe in poškodb insektov.

silvanolin
Pripravek je primeren za zaščito vseh vrst lesa in za vse postopke zaščite: premazovanje, namakanje, brizganje, oblivanje in vakuumsko impregnacijo. Najpomembnejša lastnost Silvanolina je, da se veže v les v 48 urah, pri čemer postane neizperljiv, zato je primeren tudi za zaščito lesa neposredno izpostavljenega vsem vremenskim nevšečnostim.
Preglednica izdelkov s tehničnimi lastnostmi

silvanolin silvanol silvaprodukt

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.