Cenik izdelkov proizvajalca Eternit za leto 2018

Eternit Slovenija d.o.o. je vodilna družba na področju jugovzhodne Evrope s proizvodnjo in trženjem strešnih in fasadnih izdelkov iz vlaknocementa, ki so visokokakovostni, ekološki in energetsko učinkoviti. Ustanovljena je bila 10. marca 1998, kot podjetje ESAL d.o.o. s podpisom pogodbe o skupnem vlaganju med družbama Eternit (Schweiz) AG iz Švice in Salonit Anhovo d.d. iz Anhovega, iz katerih prvih črk imen je izhajalo tudi njeno ime. V letu 2017 se je družba poimenovala v Eternit Slovenija d.o.o. Eternitovi izdelki sodijo po kakovosti v sam vrh sorodnih izdelkov v Evropi.

Vlaknocement je z vlakni armiran cement, ki se ga da v nestrjenem stanju praktično poljubno oblikovati, v strnjenem stanju pa je oblikovno obstojen in odporen proti vremenskim vplivom. Lastnosti vlaknocementnega kompozita so odvisne od kakovosti posameznih komponent in od tehnološkega postopka izdelave.

Vlaknocement sestavljajo portlandski cement, voda, zrak, polnila ter armirna polivinil alkoholna in procesna celulozna vlakna. To so v ekološkem smislu neoporečne sestavine, ki omogočajo izdelavo trdnih in strukturno razgibanih izdelkov z dolgo življenjsko dobo.

Povezava: ESAL Cenik Fasadnih plošč Eternit 2018

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.