Delovna oblačila

Delovna zaščitna oblačila

Osnovno pravilo pri vseh hišnih delih je: ‘na prvem mestu je varnost!’. Izdelki osebne zaščite bodo pripomogli k varnemu in brezskrbnemu delu.

Delovna oblačila so v prvi vrsti seveda namenjena zaščiti delavcev, ki svoje delo opravljajo na manj varnih delovnih mestih. Varnost na delovnem mestu ni nekaj samoumevnega in zanjo  je treba ustrezno poskrbeti. Zaščitna delovna oblačila, obutev in ostala oprema zaposlenim zagotavljajo maksimalno zaščito pred različnimi negativnimi vplivi okolja, ki ogrožajo njihovo zdravje. Delovna oblačila morajo v prvi vrsti zadostiti varnostnim kriterijem, obenem pa morajo biti tudi udobna in funkcionalna. Predvsem je pomembno, da vas ne ovirajo pri delu.

Toplo vam priporočamo, da si izberete resnično kakovostna delovna oblačila, saj gre za vašo varnost. Cena je v primerjavi z vašim zdravjem nepomembna. Za lažjo izbiro primernih oblačil vam svetujemo, da premislite, kaj vse vas na delovnem mestu ogroža in kako bi ta tveganja lahko vplivalo na vaše zdravje. Za še lažjo odločitev pa smo vam s strokovnimi nasveti na voljo tudi v naši trgovini.

Pri nas boste namreč našli vse potrebno za varno delo. Na voljo so različne delovne hlače, jakne, kombinezoni, brezrokavniki ter posebna delovna oblačila, ki tudi ob intenzivni rabi ohranjajo lep videz in so izdelana iz najkakovostnejših materialov. Našega prodajnega programa pa ne sestavljajo samo zaščitna delovna oblačila. Za zaščito vaših nog bo poskrbela zaščitna delovna obutev, zaščitne čelade, maske in očala bodo zaščitili vašo glavo, s slušalkami oz. čepki za ušesa bo varen tudi vaš sluh. Nudimo tudi vsa ostala varovala, kot so varnostni pasovi, vrvi, sponke in podobno.

Zaščitna delovna oblačila – različne delavske hlače z naramnicami ali brez njih

Delovske hlače ščitijo noge pred umazanijo in lažjimi poškodbami. Po zaslugi številnih funkcionalnih žepov in zank pa delavske hlače opravljajo tudi funkcijo delovnega pripomočka. Tako kot velja za vsa zaščitna delovna oblačila je tudi pri izbiri delavskih hlač na prvem mestu kakovost, sledita pa udobje in funkcionalnost.

V naši vam lahko ponudimo različne modele delavskih hlač. Izbirali boste lahko med delavskimi hlačami iz 100-odstotnega bombaža, iz mešanice bombaža in poliestra ali iz poliamida/klorovlaken. Vsi ljubitelji jeansa pa boste zagotovo navdušeni nad delovnimi hlačami iz jeansa.

Delovna oblačila – zaščitna delovna oblačila za varno in udobno delo. Vabljeni v trgovino Njegač!

Delovna obleka za varilce pomembna zaščitna oprema za varjenje

Zaščitna delovna obleka za varilce mora biti izdelana tako, da popolnoma pokrije vse dele telesa, vključno z vratom, rokami in nogami. Varilec je namreč na svojem delovnem mestu izpostavljen številnim nevarnostim in tveganjem, na primer škropljenju kovine pri varjenju ali rezanju, varilnim iskram, nenadnemu stiku s plameni ter UV-žarkom. Še posebej izpostavljeni so trebuh, prsi, stegna in golenski del, zato moramo te predele še dodatno zaščititi. Za maksimalno zaščito tako poskrbijo še zaščitni predpasniki, narokavniki in gamaše.

Delovna obleka za varilce je lahko sestavljena iz jakne oz. plašča in delovnih hlač, lahko pa se odločite tudi za enodelni delovni kombinezon. Pri izbiri ustrezne delovne obleke imejte v mislih, da tudi najboljša in najuspešnejša zaščitna oprema za varjenje uporabniku predstavlja dodatno obremenitev. Zato izberite takšno delovno obleko, ki vas bo čim manj ovirala pri opravljanju vašega dela.

Za kar največjo zaščito in udobje se naj delovna obleka za varilce torej popolnoma prilega uporabniku, predvsem pa je pomembno, da jo ta nosi zaprto. Zaprta morajo biti zapirala rokavov in hlačnic, v primeru, da so nameščena kovinska zapirala, pa naj bodo ta popolnoma prekrita. Pri dvodelnem zaščitnem oblačilu mora jakna prekrivati všit pas za vsaj 20 centimetrov. To minimalno prekrivanje mora biti zagotovljeno pri vseh držah in gibih telesa med delom. Jakna bo tako dovolj dolga, da bo, če se bo uporabnik nagnil naprej, prekrila delovne hlače.

Zaščitna oprema za varjenje – zaščitne varilne maske zaščitijo obraz in oči

Zaščitna oprema za varjenje poleg delovne obleke vključuje tudi zaščitne rokavice, ki bodo poskrbele, da bodo vaše roke med varjenjem čim bolj zaščitene. Varilne čelade, očala in maske pa bodo poskrbele za ustrezno zaščito vaše glave. Ker so zaščitne varilne maske namenjene zaščiti obraza in oči, so pravzaprav še bolj pomembne kakor čelada.

Pri varjenju je varilec namreč izpostavljen IR in UV sevanju, ki bi brez ustrezne zaščite lahko povzročila tudi trajne poškodbe oči. Zelo močno UV sevanje hkrati dokazano zvišuje tveganje za nastanek kožnega raka. Zato je uporaba kakovostne zaščitne varilne maske nujna.

Zaščitna oprema in oblačila – pomembni so tudi zaščitni delovni čevlji

Zaščitni delovni čevlji so ravno tako pomembni. Varno hojo po gozdnih poteh in brezpotjih omogočata jasno izražena peta ter trd gumijast podplat z grobim profilom, ki preprečuje zdrs na spolzkem terenu in nudi dober oprijem na vseh vrstah tal. Kovinska kapica v sprednjem delu čevlja pa nudi zaščito prstom.

Zaščitni delovni čevlji morajo segati visoko preko gležnjev, da lahko noge zaščitijo tudi pred poškodbami z motorno žago.

Poskrbite za svojo varnost in obiščite našo trgovino. Čakajo vas tako kakovostna zaščitna oprema in oblačila kot tudi vrhunska obutev. Vabljeni!

Cart
Nakupovalna košarica
  • No products in the cart.