Košarica

Sistem spuščenih stropov Armstrong

Spuščeni stropi Armstrong so namenjeni za pisarne, trgovske centre, šole, bolnišnice, salone, delavnice, skladišča, letališča, kinodvorane, gledališča, bazene, športne dvorane ter povsod tam, kjer je to potrebno.

armstrong-logo

Prednosti Armstrong stropov so sledeče:

 • suha gradnja enostavna in hitra montaža
 • gradnja dostop do instalacij nad stropom je hiter in enostaven
 • gradnja vgradnja svetilk je enostavna
 • montažna gradnja plošče lahko večkrat montiramo in demontiramo
 • gradnja dekorativne možnosti in kombinacije plošč so praktično neomejene
 • montažna gradnja z ploščami lahko uravnavamo akustiko v prostorih
 • gradnja ustrezne plošče lahko vgradimo v vse vrste prostorov
 • suha gradnja cenovna konkurenčnost in hitra dobava

Stropi iz mineralnih plošč
Stropni sistemi iz mineralnih plošč predstavljajo ekonomična sistemsko rešitev. Največkrat gre za uravnavanje akustičnih parametrov v prostoru, za obogatitev prostorske estetike ali oboje hkrati. Plošče so izdelane v različnih modulih z ravnim (Board) ali vgreznjenim (Tegular/Microlook) ter dvema sistemoma s skritimi nosilci (Vector in SL2). Plošče so razdeljene v različne skupine: Basic, Coreline, Laminated, Specific in Design, med njimi pa so zagotovo najbolj poznane površine Ultima (OP in dB), Perla (OP), Sahara, Optima, Sierra, Neeva, Fine Fissured, Casa in druge.

Kovinski stropi Armstrong
Kovinski stropi Orcal obsegajo celotno paleto kovinskih stropnih plošč in panelov. Proizvodi so izdelani iz elektrogalvaniziranega jekla, površina pa je prašnato barvana s trajno poliestersko barvo, ki je nanešena elektrostatično. Na voljo so različni sistemi, dimenzije ter izbor akustičnih ter design perforacij. Najbolj uporabljani sistemi:

 • suha gradnja Orcal Clip In
 • suha gradnja Orcal Hook On
 • suha gradnja Orcal Microlook, Flush Tegular
 • gradnja Orcal Axal
 • gradnja Orcal paneli
 • montažna gradnja Orcal Fastrak

Akustična jadra (CANOPY – CLOUDS)
Armstrong prvi predstavlja najširši nabor samostojno obešenih stropnih elementov – jader, ki so namenjeni za doseganje posebnih estetskih in akustičnih lastnosti. Poleg ravnih in belih, lahko izbirate med konveksno ter konkavno ukrivljenimi, barvnimi, izdelanih iz mineralnih vlaken, polikarbonata ali kovine. Ravne so lahko okrogle, trapezoidne, kvadratne, heksagonalne, paralelogramske, itd. Program sestavljajo: OPTIMA CANOPY, ORCAL CANOPY, ULTIMA CANOPY, INFUSION in AXIOM CANOPY. Sistem jader omogoča hitro in enostavno montažo enega kosa, kot tudi že pripravljeno konfiguracijo večih kosov, s katerimi obogatimo prostor. Elementi so lahko vgrajeni direktno na površino s posebnimi obešali ali spuščeni preko sistemskih obešal v prostor.

 • Optima Canopy – veliki pravokotnik – 5,25 Sabin/element
 • Optima Canopy – okrogla – 2,00 Sabin/element
 • Ultima Canopy – 2,84 Sabin/element pri 1kHz
 • Orcal Canopy – 1,24 Sabin/element pri 1kHz

Primeri absorpcije v praksi

Katalog Axiom Canopy

Katalog Optima Canopy

Podkonstrukcija in pribor
Program podkonstrukcije obsega kompleten program nosilcev Prelude in pribora s paleto Design nosilcev (Bandraster, Interlude, Silhuette) in kaskadnih elementov Axiom za izgradnjo popolnega stropnega sistema.

i-ceilings sistem skritih zvočnikov
Integriran zvočni stropni sistem je najnovejši dosežek podjetja Armstrong Building Products. Z izkoriščanjem tehnologije NXT™ – ploščatih panelnih zvočnikov – je mogoče v prostorih vzpostaviti unikatni sistem dinamičnega ozvočenja, ki dopolnjuje lastnosti obstoječih, pasivno akustičnih stropov. Sistem i-ceilings odpravi težave neenakomerne ozvočenosti prostorov. Z vgradnjo stropnih plošč z vgrajenimi (nevidnimi) zvočniki, povečamo disperzijo zvoka in dosežemo želeno enakomernost ozvočenja po celem prostoru.

 

e-katalog
Katalog stropnih sistemov (E-katalog)

Pregled proizvodov
Protipožarni stropni sistemi
Armstrong nudi širok program stropnih sistemov, ki odgovarjajo posebnim protipožarnim zahtevam in so bili testirani že po evropskih standardih EN. Za tehnično dokumentacijo in več informacij o ustreznih sistemih se v fazi projektiranja obrnite na tehnično prodajno službo podjetja.

Podjetje Armstrong predstavlja vodilno podjetje v svetovnem merilu za proizvodnjo in trženje akustičnih stropnih sistemov. Širok proizvodni program, sledenje arhitekturnim trendom, vrsta uspešno zaključenih referenčnih objektov, strokovna in ažurna tehnična podpora, razvejana proizvodnja ter distribucija po celem svetu, predstavlja sodobnemu gradbeništvu idealnega partnerja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.