Strokovna pravila za trajnostno izvedbo keramičnih oblog na balkonih in terasah

Namen strokovnih pravil je zmanjsati možnost nastanka poskodb na zunanjih keramičnih oblogah – to je na balkonih in terasah stanovanjskih in drugih objektov s podobnim namenom uporabe. Zaznati je namreč, da so poškodbe na zunanjih keramičnih oblogah pogoste, pokažejo pa se že po nekaj zimah.

V Strokovnih pravilih za zunanja keramičarska dela so predstavljeni primerni materiali za vgradnjo keramičnih ploščic, podana pa so tudi pravila za izvedbo. Strokovna pravila povzemajo zadnja dognanja stroke in izkušnje izvajalcev keramičarskih del na zunanjih površinah.

V Strokovnih pravilih priporočene širine fug so povzete po standardu DIN 18352:2012 – VOB Vergabe und Vertragsordnung fur Bauleistungen – Teil C: Allgemeine Technische Vertragsbedingungen fur Bauleistungen (ATV) – Fliesen- und Plattenarbeiten, na katerega se sklicujejo navedene nemške smernice.
Nekatere zahteve so povzete tudi iz švicarskih smernic.

Zahteve za nosilne podlage (armirani beton ali druga nosilna podlaga v skladu s projektom) ter
zahteve za toplotno in/ali hidroizolacijo v teh Strokovnih pravilih niso zajete.

Strokovna pravila so namenjena arhitektom, izvajalcem keramičarskih del, gradbenemu nadzoru in prodajalcem keramičnih ploščic.

Strokovne navedbe v pravilih v zvezi s padci, tesnenjem, barvo finalne obloge, dilatacijami, ipd, veljajo tudi v kolikor je zaključna obloga iz drugih vrst materialov, npr. naravni ali umetni kamen, betonske plošče, ipd.

Povezava: Strokovna pravila za trajnostno izvedbo keramičnih oblog na balkonih in terasah

Več o keramičnih ploščicah in kopalniški opremi boste izvedeli na naši spletni strani ploscice.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.