Shop

DECOLOR DECOBASE CU IMPREGNACIJA ZA LES [ZELENA] 10 KG

21,90  / KOM

DECOBASE Cu je premaz/impregnacija namenjena osnovni oz. preventivni zaščiti novega lesa. Impregnacija je namenjena osnovni-preventivni zaščiti lesa pred biološkimi škodljivci, lesnimi insekti, glivami modrivkami ter glivami trohnivkami.

Premaz uporabljamo za prvi nanos oz. osnovno zaščita novega lesa, ki je namenjen za izdelavo ostrešij, ograj, teras, brunaric, fasadnih oblog, stavbnega pohištva (okna, vrata, polkna …).

Impregnacija zelo učinkovito prodre v les; aktivne snovi se fiksirajo v 24 urah.

Za les, ki je izpostavljen vremenskim oz. atmosferskim obremenitvam priporočamo dodatno zaščito z vodoodbojnim (transparentnim) premazom Decostone SW ali Decostone SW Super oz. lazurnim premazom iz skupine izdelkov Decolazur. S tem postopkom les tudi dekorativno obarvamo (Decolazur) v željenem barvnem odtenku (14 odtenkov), izboljšamo njegovo odpornost pred vremenskimi vplivi ter UV žarki in hkrati ustvarimo zaporo, da biocidi ne pridejo v stik z okoljem.


2 na zalogi

Šifra: 3830062140973 , ,

Opis

   DECOLOR DECOBASE CU IMPREGNACIJA ZA LES [ZELENA] 10 KG

   LASTNOSTI

   • Osnovna,  preventivna zaščita novega lesa (predvsem lesnih konstrukcij) pred biološkimi škodljivci, lesnimi insekti, modrenjem in trohnjenjem
   • Učinkovito delovanje aktivnih snovi
   • Aktivne snovi se fiksirajo v 24 urah
   • Ne tvori sloja in se veže z lesom
   • Primerna za vse vrste lesa
   • Certifikat Biotehnične fakultete v Ljubljani

   UPORABA

   Navodila za delo: DECOBASE Cu je v dobavni obliki pripravljen za uporabo. Impregnacijo nanašamo na zdrav, čist in suh les (max. vsebnost vlage v lesu 20 %). Optimalna temperatura za delo je od +5°C do +35°C, relativna vlažnost ne sme biti višja od 85 %. Pri delu uporabimo ustrezna zaščitna sredstva (ustrezna očala, rokavice, delovna obleka, obutev). Izdelka ne nanašamo na les, ki je v stiku z živili ali krmili (čebelji panji, jasli, savne…). Odtenki: Rjava, zelena (ostali odtenki po naročilu). Poraba: 1 kg pripravljene impregnacije zadostuje za zaščito cca. 5 m2 površine. Poraba je odvisna vrste in kvalitete lesa (vlažnost), njegove  površinske obdelave in načina nanašanja. Večja poraba impregnacije posledično izboljša zaščito lesa. Sušenje: Približno 3 ure. Čas sušenja je odvisen od temperature ozračja pri katerem izdelek nanašamo oz. vlažnosti lesa. Premazovanje z končnimi vodoodbojnimi (Decostone SW ali Decostone SW Super) ali lazurnimi premazi (Decolazur Super, Decolazur Klasik) priporočamo po min. 24 urah.

   PAKIRANJE IN SKLADIŠČENJE

   Embalažne enote: Plastične ročke: 1 kg, 5 kg, 10 kg, 20 kg Plastični sod: 60 kg, 200 kg, IBC cisterna 1.000 kg Shranjevanje: V suhem in zaprtem prostoru, pri temperaturi med +5°C do +35°C, zaščiteno pred zmrzaljo in neposredno izpostavljenost soncu in v originalni / zaprti embalaži.

   NANAŠANJE

   Orodje: Čopič, valjček, namakalne kadi, vrtna brizgalka Čiščenje: Delovno orodje se takoj po uporabi očisti z vodo in detergentom. Opozorilo: Pri aplikaciji je potrebno zaščititi tla delovnega prostora z neprepustno folijo, ki bo preprečila razlivanje sredstva v okolje. Biocid uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite etiketo in podatke o proizvodu.

   Dodatne informacije

   Teža 10.00 kg
   Dimenzije 0.00 × 0.00 × 0.00 cm