Cenik izdelkov proizvajalca Velux za leto 2016

VELUX prinaša prostoru pod poševno streho svetlobo, svež zrak in razgled ter ustvarja prijetno bivalno in delovno okolje. Naš program vsebuje široko paleto strešnih oken, skupaj z rešitvami za ravne strehe. Poleg tega VELUX ponuja več vrst senčil, rolet, vgradnih izdelkov, izdelkov za daljinsko upravljanje in solarnih kolektorjev za vgradnjo v streho.

Velux logo

Povezava: Cenik 2016

velux pic 1

Ime VELUX izhaja iz dveh besed – Ventilacija in Lux, svetloba po latinsko.

Podjetje ima proizvodne enote v 11-ih državah in prodajne enote v skoraj 40-ih državah, je eno izmed močnejših blagovnih znamk v svetovnem merilu v sektorju gradbenega materiala, njegovi izdelki pa so prodajajo v skoraj vseh delih sveta. Skupina ima približno 10.000 zaposlenih. Sedež skupine VELUX je v Horsholmu, severno od Kopenhagna.

velux pic 2

Strešna okna VELUX so na voljo v različnih velikostih, modelih in načinih odpiranja. Za vgradnjo priporočamo uporabo originalnih obrob in izolacijskega seta BDX.

Zasteklitev strešnih oken

Standardna zasteklitev v njihovih strešnih oknih ima oznako 73G, kjer je notranje steklo lepljeno, zunanje pa kaljeno. Lepljeno steklo se ob morebitnem razbitju ne razleti po prostoru, zunanje kaljeno steklo pa je odporno na udarce, na primer toče. Zato to zasteklitev imenujemo tudi varna zasteklitev. Steklo z oznako 60G pa je posebej primerno za spalnice in otroške sobe, saj poseben patent zmanjša hrup dežja kar za 7 dB. Steklo z oznako 65G priporočamo za pasivne objekte, saj ima zelo nizko toplotno prehodnost stekla.

Material strešnih oken

Na voljo je izvedba v lesu (lepljenci bora) ali plastificiran les (lesena sredica oblita z belim poliuretanom). Z zunanje strani so vsa okna zaščitena z aluminijem v temno sivi barvi.

Senčila za strešna okna

Senčila niso namenjena le dekoraciji prostorov, ampak ščitijo pred poletno vročino, zimskim mrazom ter uravnavajo svetlobo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.